Εταιρικές Δράσεις

Το νερό που ξεχωρίζει

Πολιτισμός

Διάζωμα

H έννοια της κοινωνικής ευθύνης για την ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει ιδιαίτερη σημασία αφού υποστηρίζει όλες τις μορφές της προσφέροντας στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό, στην παιδεία, στον ελληνικό πολιτισμό και στην ανάδειξή του. Έτσι λοιπόν, η εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε.  συμμετέχει από το 2013 σε δρώμενα που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό ως εταιρικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα».

Το «Διάζωμα» είναι ελληνικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και έχει ως στόχο την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου ελληνικού επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, σε συνδυασμό με την κοινωνικοποίηση των μνημείων. Βασικό έργο του σωματείου είναι η προβολή της ομορφιάς, της πρωτοτυπίας, των αξιών, της γνώσης, της σοφίας, της αισθητικής, της αρμονίας των αρχαίων θεάτρων με όλους τους τρόπους: από την διοργάνωση εκδηλώσεων, καμπάνιας για το κάθε θέατρο, υιοθεσίας μνημείων , μέχρι την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Μέσα από τα μέλη και τους εθελοντές του σωματείου αναπτύσσεται πλήθος και πλούτος δραστηριοτήτων όπως : ψηφιακές ξεναγήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων, πολιτιστικές διαδρομές, τρισδιάστατες απεικονίσεις και εμπλουτισμός του χορηγικού θεσμού.

Η εταιρία ΒΙΚΟΣ στηρίζει τις ενέργειες αποκατάστασης, προστασίας και προβολής των αρχαίων θεάτρων θέασης και ακρόασης με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών της χώρας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Ως εταιρικό μέλος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις στήριξης, ανάδειξης

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Close