Η Εταιρεία

Η εξέλιξη της εταιρείας

 • Αρχή

  vikos

  Η έκταση στην οποία βρίσκονται οι πηγές και οι εγκαταστάσεις της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. είναι ιδιόκτητη. Βρίσκεται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται από πολλές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, κοντά στο φαράγγι του Βίκου, στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα τα ονομαστά για την φυσική ομορφιά τους, και μακριά από κάθε βιομηχανική και αστική δραστηριότητα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το νερό της περιοχής ήταν ανέκαθεν γνωστό για τις χωνευτικές και διουρητικές του ικανότητες καθώς και την ευχάριστη γεύση του, έδωσε το έναυσμα για την εκμετάλλευσή του με το ξεκίνημα της εμφιάλωσης του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.

  Έτσι δόθηκε η δυνατότητα ακόμη και σε ανθρώπους που διαμένουν μακριά από την χαρισματική αυτή περιοχή να το απολαύσουν φέρνοντας το πιο κοντά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το 2008, ξεκίνησε η εμφιάλωση και η διάθεση στην αγορά ενός ακόμα Φυσικού Μεταλλικού Νερού από την ομώνυμη αναγνωρισμένη πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

 • 1990

  Δίνεται η έγκριση για την εμφιάλωση του νερού από την πηγή «ΒΙΚΟΣ» και αρχίζει η κατασκευή των εγκαταστάσεων. (Εγκρ. Εμφιάλωσης: 11826 / 17.10.90 Δ.Υ.Ι.)

 • 1992

  Δίνεται η άδεια λειτουργία του εργοστασίου στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και ξεκινά η εμφιάλωση του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.
  ('Αδεια λειτουργίας: 1020/7635/2-γ/20.04.92 Α.Δ.Ι.)

 • 1996

  Το νερό «Βίκος» αναγνωρίζεται σαν Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
  (Αρ. Αναγνώρισης: Y2/οικ. 478/12.02.96)

 • 1997

  Δίνεται άδεια εμφιάλωσης των επιτραπέζιων νερών από την πηγή «Σεπετά» στο εργοστάσιο Περιβλέπτου.
  (Εγκρ. εμφιάλωσης: 4971/16.4.1997 - Δ.Υ.Ι.).

 • 1998

  Εγκατάσταση της 2ης πλήρους γραμμής παραγωγής και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο Περιβλέπτου.

 • 1999

  Αντικατάσταση της φιάλης PVC από την φιάλη PET και πιστοποίηση της εταιρείας κατά HACCP & ISO 9001 για τη Διασφάλιση Ποιότητας.

 • 2002

  Εγκατάσταση 3ης πλήρους γραμμής παραγωγής και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων με επενδύσεις συνολικού ύψους 4,5 εκ. €.

 • 2003

  Καινοτομία: κυκλοφορεί πλαστική φιάλη PET του 1,0L σε σχήμα γυάλινου μπουκαλιού. Πιστοποίηση της εταιρείας κατά ISO 14001 για τη Διαχείριση Περιβάλλοντος.

 • 2004

  Εγκατάσταση 4ης πλήρους γραμμής παραγωγής για την εμφιάλωση απλού και Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού σε γυάλινες φιάλες μιας χρήσης.

 • 2005

  Κατασκευή στο Καλπάκι Ιωαννίνων του νέου εργοστασίου μας παραγωγής νερών και αναψυκτικών. Η επένδυση ανήλθε στο συνολικό ποσό των 12,7εκ € για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την εγκατάσταση πλήρους γραμμής παραγωγής νερών και αναψυκτικών (5η συνολικά γραμμή παραγωγής της εταιρείας)

 • 2006

  Δίνεται η έγκριση για την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ»(Έγκρ. Εμφιάλωσης: Υ/Γ5476/4506/20.09.06 - Δ.Υ.Ι.) από την πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων..
  Την ίδια χρονιά αναγνωρίστηκε και ως Φυσικό Μεταλλικό Νερό (Αρ. Εγκρ. ΔΥΓ2ΓΠ113256 / 17.10.06)
  Εγκατάσταση στο εργοστάσιο της Περιβλέπτου της 5ης πλήρους γραμμής παραγωγής (6ης γραμμής συνολικά) και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων με επενδύσεις συνολικού ύψους 10,6 εκ. €.

 • 2007

  Καινοτομία:: Σχεδιασμός των νέων μεγάλων φιαλών 5L και 10L για χρήση σε ψύκτες. Παρασκευάζονται από το υγιεινό υλικό ΡΕΤ, διαμορφώνονται (φουσκώνουν) επί τόπου, είναι μιας χρήσεως, πλήρως συμπιεζόμενες και εύκολα ανακυκλώσιμες.
  Την ίδια χρονική περίοδο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση 6ης πλήρους γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Περιβλέπτου (7η γραμμή συνολικά) για την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» στις νέες φιάλες ΡΕΤ 5L και 10L συνολικής επένδυσης 1,5εκ. € και εγκαινιάζεται η είσοδος της εταιρείας στη νέα αγορά των ψυκτών για χρήση τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε οικιακούς χώρους.

 • 2008

  Εγκατάσταση 2ης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο Καλπακίου για εμφιάλωση νερών (η 8η συνολικά γραμμή της εταιρείας).

 • 2009

  Εγκατάσταση 7ης πλήρους γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Περιβλέπτου(η 9η συνολικά γραμμή παραγωγής).

 • 2011

  Η εταιρεία μεγαλώνει τη γκάμα των προϊόντων της λανσάροντας τη σειρά Βίκος Cool -Τea (0,33L, 0,5L και 1,5L).

 • 2014

  Το 2014 η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα κατηγορία προϊόντων, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».

 • 2017

  Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις λανσάρει τρία νέα προϊόντα με γλυκαντικό από το φυτό στέβια προσφέροντας έτσι νέες, ποιοτικές επιλογές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη:«Βίκος» Cola,«Βίκος» Πορτοκαλάδα με ανθρακικό και «Βίκος» Λεμονάδα.

 • 2017-2020

  Η εταιρεία προχωρά σε επέκταση της μονάδας με εγκατάσταση νέας, υπερσύγχρονης πλήρους γραμμής παραγωγής νερού με δυναμικότητα εμφιάλωσης 81.000 φιάλες/ώρα, στο εργοστάσιο Περιβλέπτου. Την ίδια χρονική περίοδο ολοκληρώνεται στο εργοστάσιο Καλπακίου η εγκατάσταση νέας, υπερσύγχρονης πλήρους γραμμής παραγωγής αναψυκτικών με δυναμικότητα παραγωγής 36.000 φιάλες/ώρα και η ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ στο εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων, η εταιρεία προχωρά σε επέκταση της μονάδας παραγωγής προπλασμάτων και πωμάτων , με την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή των ανωτέρω προϊόντων. Η συνολική επένδυση για την τριετία 2017-2020 ανήλθε στο ποσό των 20,5 εκ. ευρώ.

  Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε επέκταση μέσω εξαγοράς της εταιρείας Νατούρα Εμφιαλωτική.

 • 2021

  Το 2021 η εταιρεία λανσάρει τη Βίκος Cola Zero Sugar! Την πρώτη ελληνική Cola με μοναδική γεύση και zero ζάχαρη και, βέβαια, τη μόνη Cola Zero Sugar με Φυσικό Μεταλλικό Νερό και αποκλειστική συνταγή.

 • Τώρα

  Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. από την αρχή της λειτουργίας της έδωσε εξέχουσα σημασία στην ποιότητα των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί και στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της φιάλης και της ετικέτας. Είναι η πρώτη Ελληνική βιομηχανία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών που χρησιμοποίησε βιδωτό καπάκι, αποστειρωμένο, εισαγόμενο από τη Γαλλία, ώστε να διαφυλάξει την μικροβιακή καθαρότητα του προϊόντος.
  Η πολιτική ποιότητας που εφαρμόζει η εταιρεία σε κάθε της απόφαση την κατέταξε μέσα στις 100 περισσότερο αποδοτικές , με βάση το ενεργητικό, Ελληνικές εταιρείες (Ναυτεμπορική 11.10.1999 & Ναυτεμπορική Ιούνιος 2006)

  Εξάλλου, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και η συνεχής διεύρυνση του αγοραστικού μας κοινού, μας οδήγησε στην 1η θέση της «ζεστής» αγοράς εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα σύμφωνα τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας AC Nielsen για το 12μηνο Φεβρουαρίου 2006 - Ιανουαρίου 2007. Τη συγκεκριμένη θέση τη διατηρεί έκτοτε συνεχώς έως και σήμερα.
  Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της στην Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία και Βαλκάνια, μέσω ενός καλά οργανωμένου δικτύου διανομής ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα προϊόντα διακινούνται μέσω των ιδιόκτητων αποθηκών - logistics centers της.

 
 
Αρχή Τώρα
Close